دکتر محمود جدی تهرانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: در حال حاضر در این پژوهشکده هم آنتی بادیهای موشی تولید می شود و هم در ارتباط با درمان سرطان در حال تولید آنتی بادیهایی هستیم که توانسته سلول سرطانی را در آزمایشگاه از بین ببرد.
وی در ادامه گفت: در این زمینه در مرحله مطالعه حیوانی به سر می بریم به این صورت که سلول سرطانی را به موشی که سیستم ایمنی نداشته تزریق کردیم و شاهد پاک شدن بدن موش از سلولهای سرطانی بودیم. در حالی که پس از این اقدام یک آنتی بادی منفی به عنوان کنترل استفاده شد و هیچ تاثیری روی سلولها نگذاشت و سلولهای سرطانی در بدن موش های کنترل ما باقی ماند.
محمود جدی تهرانی در پاسخ به این سئوال که امسال قصد رونمایی این داروی جدید را دارید یا خیر عنوان کرد: در حال حاضر خیر زیرا قصد داریم این آنتی بادی را به مرحله انسانی برسانیم.
وی در ادامه بیان کرد: در این راستا باید تغییرات ژنتیکی روی سلولها به انجام برسد تا سیستم دفاعی بدن انسان بتواند این آنتی بادی را تحمل کند چرا که اصل این آنتی بادی موشی است و از سلولهای آن گرفته شده است.
پژوهشکده آنتی بادی مونوکلونال پژوهشگاه ابن سینا افزود: چنانچه این آنتی بادی موشی بدون تغییر و مستقیما به سیستم دفاعی انسان وارد شود بدن انسان آن را به عنوان یک عامل غریبه تشخیص داده و ممکن است دفع یا خنثی سازد. بنابراین ما باید با تغییرات ژنتیکی این پروتئین را به یک پروتئین انسانی با همان خاصیت ضد سرطانی تبدیل کنیم تا امکان تزریق آن حاصل و به یک داروی ضد سرطانی تبدیل شود.
نظر شما